dimarts, 26 de març del 2013

L’ANC vol que es constitueixi “de manera urgent” el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El secretari de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Martínez, i la membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Àngels Folch, han fet entrega de la petició al MH President de la Generalitat, a la MH Presidenta del Parlament; a la Mesa del Parlament i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista (CiU, ERC, ICV, CUP), per tal que es constitueixi “de manera urgent” el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Aquest matí, Martínez i Folch han entregat les cartes al Parlament i al Palau de la Generalitat amb l’objectiu que no es dilati la creació del Pacte, una “eina estratègica per fer la consulta tan aviat com sigui possible”, segons el secretari de l’ANC, que també ha demanat que l’Assemblea s’integri al Pacte. En la mateixa línia, Folch ha expressat que el Pacte ha de servir per “avançar cap a la independència”.

Sobre la data de la consulta, els dos han recordat que el Full de Ruta de l’ANC és molt clar en l’exigència que la consulta no vagi més enllà del 31 de maig del 2014. “Sempre hem dit que aquest procés no es pot fer precipitadament però tampoc no es pot ajornar”, ha explicat Folch, que ha afegit que és“precisament per la crisi que cal accelerar el procés, i no ajornar-lo”. Folch també ha afirmat que, al parer de l’ANC, el Pacte hauria d’incloure “com més entitats de la societat civil millor, per ser el més ampli possible”.

Àngels Folch també ha volgut reiterar la coincidència de l’ANC amb Òmnium Cultural i d'altres entitats de la societat civil, amb qui manté un contacte directe. Fruit d'aquesta coincidència, Òmnium Cultural i l’ANC treballaran de manera conjunta en la cadena humana del proper 11 de setembre, entre d'altres accions que tenen per objectiu que Catalunya pugui ser el nou Estat d'Europa.


· Àngels Folch reitera que la crisi no pot ser un motiu per ajornar el procés, sinó per “accelerar-lo”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada